Aquawellness - amikor 360 fokos szögben ölel a víz      

Fotó: Tihanyi Gábor

A 90-es években útjára indult víziterápiás irányzatot Osho két tanítványa, Kaya Femerling és Nirvano Martina Shulz fejlesztette ki (eredetileg Oceanic Aqua Balancing néven, melyet később Aquawellness-re változtattak). A módszer megalkotói Osho Rebalancing (tükörfordításban: "újrakiegyensúlyozás") nevű szárazföldi technikáját "telepítették" vizes környezetbe.

 

Az Aquawellness az egyik leghatásosabb mód az "anyaméh-élményként" elhíresült megtapasztalás elérésére. A víz alatti és felszíni technikákat egyaránt alkalmazó terápia lehetővé teszi, hogy a kezelt személy mélyen belemerüljön azokba a rég eltemetett emlékeibe, amelyek a meleg vízben való gondtalan lebegésről, az anyai ölelésről, a feltétlen szeretetről és a hazatalálásról szólnak. A kezelés során újra felfedezhetjük az ősbizalom, a világmindenséggel való eggyéválás és a belső béke érzését.

Gianni De Stefani 
WABA-képesített Aquawellness instruktor

A kezelés lassú, gyengéd nyújtásokat, víz alatti mélyizom-masszázst és ízületi oldásokat foglal magában, melyek légzéssel és energetikai munkával kombinálva fejtik ki hatásukat. A meleg vízben történő mozgatás hatására a gerinc "kilengi" magából a feszültséget, s így az energia újra szabadon áramolhat rajta keresztül.
Egy terápiás alkalom a víz felszínén történő lebegéssel, relaxációval indul. A terapeuta könnyedén a karjában tartja, masszírozza, nyújtogatja, ringatja és hintáztatja kliensét. A víz alatti rész akkor kezdődik, amikor a kezelt személy már mélyen ellazult és nyitott erre a lépésre. A merülés egy kényelmes, puha felületű orrcsipesz használatával történik, fokozatosan. A terapeuta teljesen ráhangolódik kliense légzésének ritmusára, s kettejük között a légzés és mozgás intuitív, szavak nélküli dialógusa alakul ki. 
A víz alatt a test gyakran rátalál játékos természetére is. A módszert nem kis részben az alkotók delfinek és bálnák kutatása közben szerzett tapasztalatai ihlették, s ez az óceáni rokonság a mozdulatsorok nagy részén tisztán érződik. A kezelést kapó felet öröm, extázis és a létezés könnyedsége járja át. 

A kezelés végéhez közeledve ismét a felszíni munka veszi át a főszerepet: elcsendesednek, megnyugszanak a külső és belső hullámok.

Mindent összegezve elmondható, hogy az Aquawellness a víziterápiák egyik legérzékenyebb és leggyengédebb formája, amely az abszolút béke, a mély ellazultság és az érzelmek óceánjába vezet el bennünket.

/Noll A. Nandu 2008/

BEJELENTKEZÉS KEZELÉSRE: nandu@nandu.hu; 30/4488444


Aquawellness a weben:

www.aquawellness.com 


Aquawellness képzés

Az első Aquawellness tanfolyam 2008 őszén került megrendezésre Magyarországon Gianni De Stefani (Svájc) vezetésével, aki a víziterápiás világszervezet, a Worldwide Aquatic Bodywork Association (WABA) képesített Watsu és Aquawellness oktatója. Az első tanfolyam óta már több hasonló kurzus zajlott hazánkban, melyeket a résztvevők lelkes visszajelzései kísértek. A több szintből álló képzésben való részvétel előfeltétele a legalább Watsu I. szintű víziterápiás jártasság. 


Feliratkozás hírlevélre

Ha a viziterapia.hu tanfolyamokkal kapcsolatos oldalainak rendszeres figyelemmel kísérése mellett e-mailben is szeretnél értesülni az épp aktuális legfrissebb képzésekről, akkor kérlek, iratkozz fel a vízi mozg(at)ásformák hírlevelére!

Szeretettel várunk a programjainkon!

Feliratkozás a vízi mozg(at)ásformákkal kapcsolatos programok hírlevelére*
E-mail:
Korábbi hírlevelek megtekintése

*Visszajelzés érkezett, hogy a Google egy szerencsétlen szoftverfordítás miatt "előfizetésről" ír a hírlevélre jelentkezés e-mailes visszaigazolásában. Ezúton szeretnénk eloszlatni a félreértést: a hírlevelünk INGYENES, semmiféle fizetésről nincs szó, csupán feliratkozásról! :-)

 <<< Vissza a viziterapia.hu főoldalra


© A honlapon található valamennyi írás és fénykép kizárólag a honlapgazda, Noll A. Nandu írásos engedélyével másolható, idézhető vagy használható fel a viziterapia.hu honlapon kívül bármely más célra.