Legyél Te is Watsu-terapeuta!

2007 júniusában minden képzeletet felülmúló sikerrel lezajlott az első magyarországi WATSU® ("water shiatsu") képzés, amely a WABA (Worldwide Aquatic Bodywork Association - a vízi érintéses terápiák világszervezete) által elismert, több lépcsős mesterképzés első szintjét alkotja, de önállóan is alkalmas arra, hogy a résztvevők elsajátítsák a watsu alapvető vízi mozgás- és masszázstechnikáit, illetve képessé váljanak alapszintű watsu kezelések adására. Az azóta eltelt években folyamatosan indítottunk kezdő és haladó szintű képzéseket egyaránt, s ezt a a közeljövőben is tervezzük (a pontos időpontokról lásd az alább következő táblázatot). 

A fenti képeken is látható mesteroktató Basia Szpak (Hollandia), aki a legtöbb tanfolyamunk oktatója, több évtizedes gyakorlattal rendelkezik, a watsu és más vízi mozgás- és masszázsterápiák világszerte elismert mestere, Harold Dull (a watsu rendszerbe foglalója) közvetlen tanítványa. Rajta kívül más oktatók is jártak már hazánkban, köztük Gianni De Stefani, a WABA európai partnerszervezeteinek összefogója, valamint Mary Theri Thomas, az AQUATHERICS© módszer megalkotója és mestere. A kurzusok palettája folyamatosan bővül, színesedik.
A képzések általában angol nyelvűek, tolmácsolással.

A Watsu I-III. tanfolyamok igen intenzívek: a 6 nap alatt 50 órásak, melynek jelentős része - napi 6-7 óra - vízi gyakorlat (35 fokos vízben). 

A Watsu fantasztikus élmény, adni-kapni egyaránt: masszázs, lebegés, spiritualitás, rendkívül hatékony stresszoldás, együtt áramlás a vízzel, önismeret, lelki felfedezőút, a határaid kitágítása, gyógyulás a test energiarendszerének szintjén, kellemes kényeztetés, mély ellazulás és még oly sok minden egyben! 

A képzéshez nem szükséges egészségügyi, gyógypedagógiai vagy bármely más végzettség. Szívesen látunk bármely területről érkező gyógyítókat, wellness-szakembereket, gyógyfürdős vagy uszodai szolgáltatókat, de a családtagjaikat kényeztetni kívánó laikusokat ugyanúgy. Olyanokat is szeretettel várunk, akik a watsut valamely speciális területen szeretnék kibontakoztatni, pl. fogyatékkal élők, pszichés zavarokban szenvedők, idősek, kismamák vagy gyerekek kezelésében. S végül azok is bátran jelentkezzenek, akik csak most jutottak arra az elhatározásra, hogy szeretnének elmélyedni az érintéses terápiákban, akár a saját örömükre, akár hivatásszerű gyakorlás céljával.

Bár haladó szintű képzések valamivel ritkábban fordulnak elő Magyarországon, mint kezdő szintűek - össze kell várnunk, míg kellő számú érdeklődő jelentkezik - mégis fontos törekvésünk, hogy a megkezdett folyamatot mindenki folytathassa hazai területen is. Szerencsére már több ízben összeállt egy-egy Watsu II. és Watsu III. kurzusra való csapat a leginkább elhivatottakból, és a kezdők lelkesedése a jövőt illetően is bizakodásra ad okot. A résztvevők minden egyes szint elvégzéséről tanúsító oklevelet kapnak. Az egyes szintekről és a WABA által regisztrált watsu terapeutává válás követelményeiről részletes információ található a WABA honlapján (angol nyelven).

Áttekintés a magyarországi képzések szintjeiről és (tervezett) időpontjáról

  Watsu I. Watsu II. Watsu III. Kiegészítő képzések
2007 június 16-21.
Fotóalbum
     
2008 január 15-20.
Fotóalbum
június 12-17.
Fotóalbum
  Aquawellness 1.
szeptember 29
-október 1.
2009 január 22-27., június 11-16. június 7-11. AQUATHERICS®
UNDERWATER
május 9-16.
2010 június 7-12. szeptember 4-9   Aquawellness 1.
szeptember 21-23.
2011     március 17-21.  
2012 november 
15-20.
   

AquaNatal 
oktatóképzés
június 26-július. 1. 

kék színnel: szervező: Noll A. Nandu, oktató: Basia Szpak
zöld színnel: szervező: Nagy Boglárka, oktató: Gianni di Stefani

Költségek: A hatnapos, 50 órás Watsu I. képzés ára Európa-szerte általában kb. 7-800 Euró/fő (összehasonlításul a nemzetközi árlistát lásd itt). Ez első látásra meglehetősen magas összegnek tűnik, ám ha figyelembe vesszük, hogy a költségvetésnek tartalmaznia kell a medence kizárólagos bérletét és 35 fokos hőmérsékletre való felfűtését, valamint a mesteroktató helyszínre utaztatását (vagy a saját kiutazásunkét, ha mi megyünk érte külföldre) és a tolmácsolást is, ráadásul a tanfolyam igen kis létszámú (általában kb. 12 fő), akkor láthatóvá válik, hogy az árak a magas önköltség miatt alakulnak így. 
Szerencsénkre sikerült egy kis „kelet-európai kedvezményt“ kapnunk, így 2011-ben 500 Euróért tudjuk a képzéseket megszervezni.
A részvételi díj tartalmazza az elméleti és gyakorlati képzés és minden nyomtatott segédanyag árát.
Nem tartalmazza a szállás (ha szükséges) és az étkezés költségét, valamint az uszodabelépőket. Utóbbira helyszíntől függően még 50-80 EUR költséggel kell számolni.

Érdeklődni, helyeket foglalni lehet Noll A. Nandunál: nandu@nandu.hu vagy 30/4488444.

A watsuról további információk olvashatók magyar nyelven a watsu.org.hu és a watsu.lap.hu honlapokon, továbbá a www.watsu.com és a www.waba.edu honlapon angol nyelven (fényképekkel és rövid videóval illusztrálva), valamint a www.watsu-europe.com weboldalon, több nyelven.
Néhány watsu videoklip a következő linkek alatt is található: WatsuSpot04-Alicia-E..> ; WatsuSpot05-MedicalI..> ; WatsuSpot08-EricaMye..>.


Nandu és ötéves kislánya, Csenge (2006)


Ha a "Terapeuta képzés" / "Legyél Te is Watsu-terapeuta!" rovatunk rendszeres figyelemmel kísérése mellett e-mailben is szeretnél értesülni az épp aktuális legfrissebb képzéseinkről, akkor kérünk, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Szeretettel várunk a programjainkon!

Feliratkozás a vízi mozg(at)ásformákkal kapcsolatos programok hírlevelére*
E-mail:
Korábbi hírlevelek megtekintése

*Visszajelzés érkezett, hogy a Google egy szerencsétlen szoftverfordítás miatt "előfizetésről" ír a hírlevélre jelentkezés e-mailes visszaigazolásában. Ezúton szeretnénk eloszlatni a félreértést: a hírlevelünk INGYENES, semmiféle fizetésről nincs szó, csupán feliratkozásról! :-)


© A honlapon található valamennyi írás és fénykép kizárólag a honlapgazda, Noll A. Nandu írásos engedélyével másolható, idézhető vagy használható fel a viziterapia.hu honlapon kívül bármely más célra.